Nieuws > Groep 7-8 > Groep 7-8

Groep 7-8

20 september
Een van de "klaaropdrachten" (wat je kunt doen als je werk af is) is het m

 

17 september
Vandaag zijn we gestart met het thema "Ik (k)en de ander". We hebben geluisterd naar het lied "Ik ben anders dan de rest" van Jochem Meyer. Daarna hebben de kinderen een Engels formulier "About me" ingevuld. Hierop schreven zij ook wat er bijzonder aan henzelf is. Dit hebben we verzameld op het whiteboard. 

Aan het eind van de middag hebben we afgesloten met "find someone who". Hierop stonden een aantal dingen zoals likes football, has a sister, has a pet. Samen hebben we besproken welke vragen je kon stellen. Hierna hebben de kinderen geprobeerd alle hokjes in te vullen met een naam.

Er is veel Engels gesproken, daarnaast was het ook erg gezellig?

31 augustus
Zo de eerste week zit er op. Als dit de voorbode is voor de rest van het jaar, dan belooft dat veel goeds. Vandaag is het agenda gebruik met de kinderen behandeld. Vraag er maar eens na dan kan je gelijk zien dat zij huiswerk op gekregen hebben.

29 augustus
De 1e gymles met meester Dennis. Opwarmen met de parachute.

Oudere verslagen:

Film geschreven en geregiseerd door Fien en Sylvie als project van de Digiplusklas:
klik hier 

Dode hoek project 
Op vrijdagmiddag 29 juni a.s. doet groep 7-8 mee met het dode hoek project. Tijdens deze middag zal eerst een introductie en film in de klas worden getoond. Vervolgens gaan zij in groepjes naar een vrachtauto, die bij ABC-hekwerk zal staan, voor de praktijkles. In en om de vrachtauto leren zij wat een chauffeur ziet maar vooral ook wat hij niet ziet in het verkeer. 

Afscheid groep 8
Met het ingaan van de laatste periode van dit schooljaar starten ook de voorbereidingen van het afscheid van groep 8. Dit gaan we ´vieren´ op maandagavond 9 juli a.s.
De kinderen organiseren een feestelijke avond waarbij hun ouders worden uitgenodigd. Het thema deze avond zal blijken uit de uitnodiging die binnenkort volgt.
Kom zoals je bent, maar het wordt extra gewaardeerd wanneer je op de afscheidsavond in deze stijl verschijnt.
Dinsdag 10 juli is voor deze groep de laatste schooldag en die dag wordt buiten school doorgebracht. Dit jaar gaat deze groep naar Hellendoorn. Bij deze nieuwsbrief hebben de leerlingen van groep 8 een brief ontvangen met een verzoek voor vervoer.
 

Woensdag 30 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolkamp Giethoorn
Voor wie nog na wil genieten, we hebben de foto's nog...

http://www.dehorsthoek.nl/Fotos

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.