Nieuws > Groep 3-4 > Groep 3-4

Groep 3-4

24 maart 2020
De boekenkring:
 

13 februari 2020
We maken een feestje!!!
Een langdurend thema dat vanaf het begin tot het einde een feestje was! En dan niet alleen omdat er allerlei feesten te vieren waren, maar bovenal door de inbreng en inzet van de kinderen. We begonnen met Sint-Maarten en eindigen met Valentijnsdag. Al die tijd was onze huishoek een restaurant. Om dat te kunnen zijn moest er veel gelezen, geschreven en gerekend worden. Alle te verrichten taken kwamen op zogenaamde werklijsten te staan en het werk werd verdeeld. Steeds in andere samenstellingen werden er recepten gelezen en geschreven, menukaarten gemaakt en aangepast. Er werd gebakken en gesmuld. En na afloop van het restaurantbezoek betaald.
Voor Valentijnsdag zijn alle ouders door de kinderen uitgenodigd om in ons restaurant te komen smullen. Daarmee sluiten we ons thema af.

16 januari 2020
Proeven uit andere landen.
Met juf Femke in groep 3-4 hebben we verschillende ‘gerechtjes’ geproefd en besproken.
Waar komt het vandaan en welke gewoonten horen daarbij. 7 januari 2020
In groep 3-4 zijn we 6 januari feestelijk gestart met het vieren van Driekoningen. 
We bekeken een filmpje over dit lichtjesfeest en bakten vervolgens de traditionele taart die hierbij hoort. 
Een taart met drie (amandel)bonen, twee lichte en één donkere amandel.


De taart werd in stukken gesneden en onder de kinderen verdeeld. Wie tijdens het eten de donkere boon tegen komt is volgens de traditie de koning van de dag en heeft het daarmee voor het zeggen.
Samen met de vinders van de lichte bonen werd vervolgens het plannetje voor het middagprogramma gemaakt. Dat resulteerde in lekker buiten spelen, binnen met al het constructiemateriaal en tekenen. Een goede start!

20 december 2019
Wat een gezellig kerstfeest hadden wij! Heerlijk sfeertje, gezellig geknutseld en gespeeld, lekkere hapjes!

16 december 2019
Een prachtige ochtend op de ijsbaan met de hele school naar Epe-on-Ice. Na iedere val staan we op en proberen we het opnieuw. Wat een doorzetters en wat een leuke dag!

 

13 december 2019
Gisteren kregen we bezoek van Proo-actief. Meester Jelmer kwam bij ons in de klas tijdens onze thema-taal tijd. Hij heeft met veel plezier en bewondering gekeken bij onze activiteiten.
De afgelopen week hebben we gepraat over onze kerstviering. We gaan wat knutselen, spelletjes doen en muziek maken.
Verder gaan we smullen van lekkere hapjes.

5 december 2019
Gisteren heeft Jur super hard gewerkt om zijn recept voor Appelbollen af te krijgen. Vandaag bakte hij ze bruin samen met Piet Wesley. Vanmiddag hebben we gesmuld van deze appelkanjers!


29 november 2019
Er worden rol beschrijvingen, menukaarten en recepten geschreven voor ons restaurant.


29 november 2019
Wat een fijne dagen hadden we. Volop betrokkenheid bij ons thema en een super actieve pietengym les.


28 november 2019
Vandaag kwam Arend Strikwerda ons helpen. Hard werken voor nog een instrumentje voor het pleinorkest waarmee we met onze kerstviering zullen optreden.

27 november 2019
Gisteren ons 'schoentje gezet'. Wat hadden de pieten een leuke cadeau’s achtergelaten! En de kinderen zoeken direct naar handige oplossingen: het touw vastplakken, een draairichting met een pijl aangeven of je pepernoten bij elkaar houden in het zakje van de jojo. Wat een knapperds zijn het toch!

26 november 2019
Het spel in het restaurant begint op gang te komen. Nog niet alle voorwaarden zijn helemaal in orde. Daar komen we al spelende achter. Het plezier is er volop. En wat worden de taken serieus uitgevoerd.

13 november 2019

11 november 2019
Wat was de Sint Maarten optocht vanavond een feest! Eerst nog even de liedjes geoefend in de klas en hierna op de kar. Met warme dekens en een gezellige groep was het een geslaagde avond.

29 oktober 2019

We zitten in de trein op weg naar Utrecht! Alleen dit is al een belevenis!

Inmiddels zitten we in de tweede sprinter die ons van het CS naar het spoorwegmuseum brengt. De overstap was super makkelijk op het zelfde perron stond de trein al voor ons klaar.

Het goede nieuws is dat we weer met zijn allen in de trein terug zitten en een fantastische dag hebben. Door een wissel storing gaat onze terugreis een half uurtje langer duren.

27 oktober 2019
Morgen beginnen we weer en dan meteen 1 dag later gaan we op stap!
We willen dinsdag om 8.15 uur op school verzamelen en dan naar 't Harde rijden (hier zijn meer parkeerplekken en is het perron breder dan in Wezep). Om optimaal te kunnen genieten van deze dag (en niet te hoeven overstappen komen we om 15.21 uur weer op het station in ' t Harde aan. Dat betekent dat we rond 15.45 uur terug op school zijn.
Voor de auto en treinreis/ museumbezoek hebben we voor de vakantie al een indeling gemaakt.
Op het station is het vaak koud/winderig. Laagjes kleding is het advies. Verder een rugtas met voldoende eten en drinken. Wij zorgen voor een snoepje.
In de groep maken we morgen afspraken m.b.t. veiligheid (en gezelligheid). Wij hebben er zin in!

16 oktober 2019
Vandaag heb ik aan de meeste kinderen van groep 4 weer een tafel-kaartje mee kunnen geven 🎉. Fijn dat er zo serieus geoefend wordt. We hebben afgesproken dat we de tafels van 2 & 3 nog extra oefenen in de vakantie. Na de vakantie gaan we verder met een nieuwe tafel.

15 oktober 2019
Het is nog een beetje vroeg ... maar vandaag zijn we gestart met het maken van de lampion voor Sint Maarten. We maakten de planeet aarde.

10 oktober 2019
Groep 1-2 en 3-4 genieten van de voorstelling: Het Astronautjje. Een voorstelling waarin een jonge onderzoeker naar de maan reist en via een “computerprogramma” instructies krijgt.

20 september 2019
Wat hadden we een fijne week. Maandag startte Anneli bij ons in de groep. Zij zal het komende half jaar haar WPO stage bij ons doen. Op maandag maakte zij kennis met de kinderen en op dinsdag gaf zij de lessen.
Dinsdag middag zijn wij gestart met ons thema ‘ Ga je mee ...’ . Een paar kinderen willen heel graag een camping ‘ bedenken’ en zij zijn begonnen aan een eerste opzet van een plattegrond.

Anderen bouwden een vliegveld van Lego of deden een rekenspel. We bekeken de plattegronden van elkaar en namen tips van elkaar over.
Donderdag was Karin weer in de groep en zij nam ons mee met het spel ‘ Samen zijn wij 10 ‘ ! ‘s Middags waren de gymmeesters er weer voor het eerst . Zij zullen op donderdag middag een buiten gymles begeleiden. Vandaag was Heidi voor de groep.
Ik wens jullie een gijn weekend. Tot dinsdag!

17 september 2019
Een fijne zwemles met eerst alle aandacht voor de techniek.
De grote groep werd later in 2 groepen verdeeld.
De hurksprong werd geoefend en in de andere groep het duiken.
Ze kregen per 2 banen een opdracht bijvoorbeeld zwemmen met je handen als vuisten.
Aan het einde van les een vet compliment van de badmeester en juf voor de inzet en de medewerking en terecht....!

13 september 2019
Gym in de kleine zaal met juf Naomi. Wat hebben wij het getroffen met haar!

12 september 2019
Samen letters uitbeelden met Karin wat een gein!

Groep 3 leest en rekent samen met Naomi. Wat doen ze het knap !

Groep 4 werkt aan hun appeltaart recept. Een flinke uitdaging!

Deze week genoten we van onze eigen gebakken appeltaart. We hebben het recept gelezen, leerlingen hebben ingrediënten afgewogen en anderen hebben appels geschild. En natuurlijk hebben we er samen van genoten.
 
Vandaag schrijven we zelf een recept. 
Groep 3 heeft de letters van het woord "TAART" geleerd. Ze lazen om de beurt elkaar voor.
Groep 4 is gestart met het werken in het werkboek van Alles in 1.
 

30 maart 2019
Donderdagochtend hadden de gymmeesters voor de onderbouw een les in 3 groepen klaargezet. Een variatie op midgetgolf met stick of schep. 
Een estafette waarbij een toren moest worden gebouwd.
Ook een spel in tweetallen waarbij een boef een pittenzak moest stelen terwijl de agent vlakbij stond en probeerde de boef te tikken. 


Verder een paar foto's van vrijdag in de gymzaal.
De actie, het plezier en de behulpzaamheid spatten er van af!

27 maart 2019
Na het lezen van het prentenboek De stip, maakten de kinderen met wasco hun eigen stip.

Later werden woorden toegevoegd. Een aantal van deze kunstwerken hangen in de gang.

26 maart 2019
Wat een verrassing; een tafel vol kunstboeken lag vanochtend voor ons klaar! We hebben er heerlijk in gesnuffeld en er over verteld.

8 maart 2019
Nu een foto van de instructietafel in gebruik.

De kinderen van groep 3 kregen uitleg voor het taal/leeswerk en daarna het rekenen. Een aantal kinderen bleven daar zitten om het werk te maken. Anderen gingen terug naar hun eigen werkplek.

30 januari 2019
Vandaag hadden we een gast in de klas. De vader van juf Kira is een vogelaar. Hij had zich goed voorbereid om ons van alles te vertellen over zijn hobby. Aan zijn eigen verhaal kwam hij niet toe want er waren zo veel vragen. Maar door te antwoorden op al die vragen zijn we super veel te weten gekomen. De komende dagen kunnen we nog lekker even nagenieten van dit bezoek door te lezen en te bladeren in de tijdschriften die hij meenam van de vogelbescherming.

28 januari 2019
Dinsdagmiddag is door een aantal kinderen van groep 3-4 een voedertafel en voederplank gemaakt. Dit deden we volgens de instructie van een Leeskaart. Willem hielp de jongens met zagen, boren en schroeven. Wat een gaaf resultaat!

25 januari 2019
De gymles van groep 1-2 en 3-4 was weer een succes. Koprollen op een verhoogde mat en koprol op een duikelstang waren nieuw. Een verhoogde bank in het wandrek, 3 schuine banken om over te balanceren, zwaaien en schommelen met een touw, springen van de kast en over een opgerolde mat.
Als afsluiting speelde Winanda een tik-spel in de grote zaal. 
Op de terugweg zat er een roodborstje in de bus. Hij vloog steeds langs de ramen van voor naar achteren. Toen het beestje voor de deur zat heeft de chauffeur de bus stil gezet en de deur geopend. Best bijzonder in een week waarin vogels onderwerp van gesprek, onderzoek en spel zijn.

25 januari 2019
Wij zien ze vliegen !
Dit is de werktitel van ons thema in groep 3-4.
Vanmiddag heeft een groepje van 4 kinderen heel serieus een vogel-telling gedaan. Ze startten vanuit de vogeluitkijkpost maar er viel nog niet veel te zien. Dus op naar buiten. Daar zagen zij 17 kraaien, 4 koolmeesjes, 3 roodborstjes en 2 pimpelmezen .
Gisteren maakte Ilse met 4 kinderen “meel-maden en Saskia maakte met 3 groepjes kinderen vetbollen.
Diederick en Sven stortten zich op de Tomtec om daar een vogelhuis van te maken. Dit gebeurde ook van Lego.
Vanmorgen hebben we de eerste eigengemaakte vetbollen opgehangen voor de uitkijkpost. Onmiddellijk werden we verrast door enkele koolmeesjes.

 
11 januari 2019 
Op weg met de bus naar de Faberhal voor de gymles met de kinderen van groep 1 t/m 4!
Best spannend vanochtend, maar wat een plezier.
Voetballen, mikken en veel springen.


 
14 december 2018 
IJspret op de schaatsbaan op de Brink met groep 3-4. Zo leuk!!


27 november 2018  
In groep 3-4 is een volgend thema gestart: 'O , kom er eens kijken'. In de hal hebben we onze bakkerij. We zijn begonnen met het bakken van pepernoten. Alles wat daar bij komt kijken, lezen, wegen, kneden en...proeven. Wat ruikt het ook lekker!

23 november 2018 
Opnieuw een geweldige buiten-gymles door de stagiaires van gym-meester Dennis: Pieten-gym! De warming up bestond uit een pietendans, wat een swingende start! Daarna een klim- en klauterparcours en ondertussen mikken en balanceren met echte pakjes. Met dit spel krijg je alle kinderen actief!


9 november 2018 
Deze week stond in het teken van Sint Maarten. Het verhaal is besproken in de klas en tot slot het feest van het licht. Vanavond met de jongsten van de school op de kar door de straten van onze schoolomgeving. Er wordt flink gezongen en wat zijn de deelnemende kinderen trots op hun lampion.
Veel publiek langs de kant die klaarstaan met een lekkere SNOEP.
 


2 november 2018 
Woensdag heeft groep 1 t/m 4 het thema over Ridders, Jonkvrouwen en kastelen afgesloten met een spelletjes-toernooi.
De kinderen uit groep 3-4 hadden dit zelf georganiseerd en de kinderen uit groep 1-2 en 5-6 waren uitgenodigd voor het toernooi.
Spelletjes werden vroeger in het kasteel gespeeld. De kinderen van groep 3 maakten een eigen kwartet. Groep 4 schreef in tweetallen een handleiding voor een spel. 
Het was een gaaf proces.
Vandaag speelden de kinderen het kwartet spel dat groep 3 maakte! Het was om te smullen, groep 3 super trots en groep 4 vol bewondering !

12 oktober 2018  
Vandaag gaan we de herfst ervaren in het bos met de kinderen van groep 1 t/m 4.
Fijne morgen! En zo te zien gaat dat lukken. Over ‘spelen’ gesproken😊!!

28 september 2018  
Samen koekjes bakken in groep 3-4, dat betekent een recept lezen en wegen.

27 september
In tweetallen lezen in het handboek voor Ridders. Samen over de moeilijke woorden en inhoud praten.

24 september
Geniet mee van ons thema over ridders en kastelen. Vanaf het eerste moment zijn de kinderen volop betrokken.
Borduurpatronen overzetten op hokjespapier en dan borduren met gouddraad.

Middeleeuwse letters naschrijven met een veer en Oost-Indische inkt.

Een draak-o-saurus van Knex maken

Kasteeltorens van Kapla bouwen.

Jezelf tekenen in de kleren van een jonkvrouw.
 

Schrijven met een veer en Oost-Indische inkt.

17 september
Vanmiddag hebben een gymles gehad met de parachute. Samenwerken is dan een item.
Op de foto zien jullie de stagiaires Laura en Anouk.
        
We sloten de middag af met een gast in de klas. Oma Ans van Diederick kwam met haar gitaar, een microfoon en een muziekstandaard met ons het lied van de ridders zingen.

Wat was het gaaf!


10 september
Als leerkracht is het smullen om te zien hoe betrokken en hulpvaardig de kinderen zijn tijdens tutorlezen. Groep 5 en 6 lezen samen een kind van groep 4 de weektekst en uit een eigen leesboek.We hebben een tekening gemaakt van ons bezoek aan de Cannenburgh.
Het liedje van ridder Martijn en Koen staat op onze yurls site. hh.yurls.net ridders en kastelen. 
Ook daar staat een tekenopdracht die we hebben gemaakt.

7 september
Vrijdagochtend bouwden ze prachtige kastelen in de nat geregende zandbak.
Vooral de samenwerking was geweldig!

5 september

Op woensdag 5 september bezochten wij kasteel de Cannenburgh, de startactiviteit voor ons thema over ridders en kastelen. Vanaf het eerste moment zijn de kinderen volop betrokken.
       

                                

Vooral de wapenkamer, de plons WC, het hemelbed en de billenwasser maken veel indruk! 

         

De handschoen van ridder Maarten wordt door alle kinderen gepast. Zij ervaren hoe zwaar het dragen van een harnas geweest moet zijn geweest.

De volgende dag op school maakten we gezamenlijk een woordweb van alles wat we onthouden hadden.

Samen werkten we aan kasteelmuren om de hal te veranderen in een kasteelkamer voor ons spel.

Het spel in de huishoek kan beginnen!

30 augustus
Samen in de eerste boekjes oefenen!

Tussen al het serieuze werk door hebben we gegymd.

augustus 2018
We hadden een heel gezellige start van het schooljaar.
De kinderen hebben in een gesplitste groep hun hoogte punten van de vakantie verteld. Leuk om te zien hoe ze naar elkaar luisteren en gerichte vragen stellen.
Ook hebben we echt gewerkt. Groep 4 heeft de eerste rekenles en een dictee gemaakt.


's Middags was er tijd voor keuze werk en spel. Groep 3 mocht ook spelen bij de kleuters, daar was veel animo voor.
 

Oudere verslagen

28 juni
 
Groep 1-2 was dinsdag op visite in groep 3-4. Groep 4 presenteerde de leefgebieden die de kinderen van groep 3-4 samen hebben gemaakt. Na de voorstelling van De gele ballon is hierover creatief gewerkt. De informatie die zij over die gebieden hebben gevonden, konden zij daarbij in deze presentatie overbrengen. Daarop kon groep 1-2 weer hun vragen stellen. 


 

Binnenkort opening van de Horsthoek Zoo. Nu wordt er hard gewerkt aan de leefgebieden.

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.