Nieuws > Groep 5-6 > Groep 5-6

Groep 5-6

24 september
We hebben het deel over Jodendom vrijdag afgesloten met het bakken van een challe, joods vlechtbrood.Met het Christelijk geloof hebben we een eerste kennismaking gemaakt via tekst en film. Kaarsen zijn belangrijk in dit geloof. Het licht symboliseert de overwinning op het duistere. Maandag hebben de kinderen een kaarsje versierd met echte bijenwas. Wat een prachtig mooi resultaat! Deze week maken we nog een kandelaar of kaarsenhouder. 
 

17 september
We zijn vanmorgen ons thema: ‘Dìt geloven wij’, gestart met de eerste van de 5 wereldgodsdiensten het jodendom. We hebben samen gelezen, vragen gesteld, we hebben een film gezien en samen een woordweb gemaakt.


‘s Middags hebben we als verwerking een vredesduif gevouwen (dat was nog wel even lastig!!) met een olijftakje in zijn bek. 


Ja hoor, we zijn het thema niet alleen gestart, we zitten er al middenin! Kinderen hebben nu al mooie boeken van thuis meegenomen voor op de thematafel. Mooi om te horen hoe ze hier over vertellen. 
 

11 september
Opdracht: 
Kies een talent van jezelf:


Teken een talent van een ander:


Op de informatieavond hebben de ouders een talent voor hun eigen kind uitgeknipt, opgeplakt en beargumenteerd. Voor die kinderen een bijzonder, leuke verrassing morgen! 

5 september
Deze foto’s van gym wilde ik jullie niet onthouden! 

4 september
Spetter, spetter, spater!?? de badmeesters zijn onder de indruk van de zwemkwaliteiten!

29 augustus 
Vandaag eerste keer (vooral voor groep 5) naar gym gefietst voor de gymles. Heerlijk gegymd

en daarna op de fiets weer terug. Bedankt fietsouders!

augustus 2018
De kop is er af! We hebben een fijne start samen gemaakt. David had een mooie intro vanochtend waarin hij zichzelf voorstelde aan de hand van verschillende voorwerpen. Tegelijk kreeg hij veel informatie over de kinderen die hem vertelden over hun hobby’s. De kinderen voelen zich vrij, hebben veel verhalen verteld middels onze vakantiebrillen,

de eerste les van rekenen zit er op met een goed gevoel! ‘s Middags hebben we samen een stuk van onze gezamenlijke puzzel gemaakt. Het geheel zijn wij: kleurrijk en gezellig.
 

Oudere verslagen:

Thema Prehistorie, Grieken en Romeinen

Op visite in de steentijd
Woensdag 13 juni bezochten we een Prehistorisch nederzetting in Lelystad.

De begeleider was onder de indruk van wat de kinderen van groep 5-6 al wisten van het leven in de prehistorie.
Ze hebben een snorrebot gemaakt en een broodje boven het vuur gebakken.


 

6 juni 2018
We hebben de afgelopen week heel hard gewerkt. 
De Cito toets begrijpend lezen bestaat voor groep 5 uit een aantal verschillende teksten en daarbij horen 50 vragen. Voor groep 6 zijn dat zelfs 75 vragen. Dit vraagt concentratie en discipline. De antwoorden die terug kan lezen in de tekst vinden ze wel. Het wordt veel lastiger wanneer je na een paar regels de rest van de tekst moet voorspellen. Soms gaat de fantasie met ze aan de haal en verwacht Cito een andere logica.

We zitten met ons thema midden in de prehistorie. In het themaboek lezen we veel informatie over de jagers en boeren. Op de onderstaande foto zijn ze een rotswand aan het verven, de rotstekening volgt. Het dino kwartet wordt vaak gespeeld.

De gymles van vandaag bestond uit een conditie circuit en het afsluitende spel was trefbal.
Leuk om te zien hoe hun balvaardigheid groeit.

 

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.