Nieuws > Groep 1-2 > Groep 1-2

Groep 1-2

21 juni 2018

Het reisbureau: Vorige week heeft Annemarie het spel voor gespeeld met Jurre en Esmee. Zij wilden wel met het vliegtuig naar Griekenland voor 10 dagen in een hotel.....De mevrouw van het reisbureau regelde alles voor 500 euro. Contant betalen is lastig met zulke bedragen, dus een pinautomaat zou handig zijn.
Dus…aan de slag.
Dagelijks wordt dit gespeeld.

Op de foto verkoopt Femke aan Noud en Pepijn een reis naar Aruba. Er wordt een heel boekingsformulier ingevuld. De vaktaal wordt gesproken en wat leren ze veel nieuwe woorden door ermee te handelen.
 

16 juni 2018
Vorige week hadden we een gast in de klas. Diederick uit groep 3 is een verzamelaar van bijzondere stenen. Toen hij hoorde van ons thema over vulkanen wilde hij wel komen vertellen van de stenen die gevonden worden bij vulkanen: pyriet en aquamarijn. Hij kon het heel goed uitleggen en had een hele doos met gesteente bij zich. De gehele presentatie maakte een diepe indruk op de kinderen.

Deze week in groep 1-2: 
Ons experiment van het uitbarsten van 'onze' vulkanen is 
geslaagd!... wat een aandacht!

Maandag werd er een vulkanoloog gespot in de huishoek. Het spel van reizen, koffers pakken maakte plaats voor deze interessante persoon. Samen werd nagedacht wat nodig was om het spel te spelen. Er werd een rugzak met attributen toegevoegd en buiten zette het spel zich voort. Inmiddels met een training vulkaan klimmen.

8 juni

De kinderen van groep 1-2 zitten midden in het nieuwe thema. Na de voorstelling van de gele ballon, die we zagen als startactiviteit, was het even zoeken waar we ons nu in zouden gaan verdiepen.
Eigenlijk volgen we 2 sporen: 
-landschappen, zo mooi weergegeven in de gele ballon en 
-reizen! 
Het laatste om vooral ook het spel impuls te geven.
De vulkaan en op reis met een vliegtuig zijn afgelopen 2 weken uitgediept. In de klas is hierover van alles te zien. Onze woordenschat en kennis zijn uitgebreid. We zijn benieuwd wat de kinderen hierover thuis vertellen.
Voor het spel zijn attributen gemaakt, denk aan paspoort en boardingpas.
Onze vulkanen van klei laten we ook uitbarsten. Dat is een experiment! Wat een aandacht en plezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Het eerste experiment lukte niet. De kraters waren te diep. Maandag gaan we opnieuw experimenteren.

Deel deze pagina:

School video

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.